Logo Audica
 
 
INICIO SERVICIOS NOTICIAS DIRECCIONES ENLACES DOCUMENTOS RSS
 
 
Inicio / Circulares / 2009 / Noviembre / Convenios /
 
NOTICIAS

Declaración patronal 17 de Noviembre

 

DECLARACIÓ DE FECAV I AUDICA SOBRE LA VAGA DEL CONVENI DE TRANSPORT DE VIATGERS DE BARCELONA

 

En relació a les violentes protestes del sector, dutes a terme en les passades jornades de vaga, volem, en primer lloc, denunciar i condemnar l'alt nivell de violència emprat, totalment inacceptable i impropi d'una societat moderna i democràtica.

 

 

Creiem que solament des del diàleg i el respecte a les normes de l'Estat de Dret és possible arribar a acords. No podem acceptar els insults i les desqualificacions que els líders sindicals estan fent a una patronal que ha negociat fins al final, arribant a un preacord, i que sempre està oberta a un diàleg respectuós.

 

 

Defensem que la vaga és un dret constitucional de qualsevol treballador, però també que ha de ser un mètode pacífic de reivindicació i que té uns límits legals. En aquest sentit, amb la mateixa rotunditat amb que reconeixem el dret de vaga quan aquesta s'exerceix des de la responsabilitat, també volem afirmar que resulta totalment inacceptable quan va acompanyada de violència o quan atempta contra el dret dels altres ciutadans. La vaga realitzada recentment ha viscut episodis de violència i d'irresponsabilitat, fins i tot boicotejant els serveis mínims essencials per a la comunitat i decretats per les autoritats pertinents. La política de "la finalitat justifica els mitjans" duu a la destrucció del nostre sistema de relacions laborals. ¿Quin tipus de societat, quin tipus de país construiríem si acceptéssim que la violència pot generar el més mínim profit? Si ho féssim, es modificarien d'arrel les relacions laborals i socials. Les diferències, llavors, es resoldrien mitjançant l'ús de la violència. L'honest és no acceptar la violència com a mitjà.

 

 

La violència solament provoca distanciament entre les posicions, mentre que el diàleg genera respecte i acords. Com a associacions empresarials, hem intentat per tots els mitjans que aquest conflicte es resolgués mitjançant el diàleg. Malauradament, durant tot el procés negociador hem hagut de suportar l'amenaça de l'ús de la violència com a mitjà. Crèiem que eren simples bravejades. Ens vam equivocar. Els que deien que recorrerien a la violència ho han complert: han lapidat els vehicles i, molt pitjor encara que aquest fet, ho han fet quan hi havia persones dins, nens inclosos. Lògicament, per la seva gravetat, ens reservem el dret d'emprendre les accions legals corresponents contra els fets violents que s'han produït durant els dies de vaga.

 

 

Lamentem els perjudicis causats al nostres clients i usuaris. De la nostra banda, vam fer tot el que ens corresponia per tal d'evitar-los, negociar durant intenses jornades, primer davant el Tribunal Laboral de Catalunya i després davant l'Autoritat Laboral, per arribar a un preacord el dia 28 d'octubre al Departament de Treball de desconvocatòria de la vaga.

 

 

 

L'acord garanteix i millora el poder adquisitiu dels treballadors del sector i conté importants millores socials que avalen la bona feina feta pels líders sindicals durant el procés de negociació per arribar al millor acord possible. Alguns dels continguts del preacord són els següents:

  • Augment de l'IPC real, sense opció de revisions a la baixa en cas de deflació
  • Increment del preu de les hores extra i dietes
  • Manteniment de la borsa de vacances i increment de 66 € en tres anys
  • Manteniment de la taula d'antiguitats, amb augments d'un 1% l'any 2011 i un 0,25% l'any 2012.
  • Accés a millores en els dies de permís
  • Assumpció, per part de l'empresa, del 100% del salari de conveni durant els 3 primers dies de baixa per malaltia
  • Millora de les pòlisses d'assegurances
  • Millora del poder adquisitiu en 30 € al final del conveni per 15 pagues.

 

 

Una vegada llençada la proposta de vaga amb altisonants proclames plagasitats de falsedats sobre el contingut real de la negociació, els sindicats han estat incapaços d'explicar aquesta a la majoria de les empreses, motiu pel qual no han obtingut el recolzament pretès, alhora que han quedat en evidència les mentides llençades per aconseguir enganyar als treballadors. ¿Per què no han explicat millor tots els avantatges del preacord? per què noho han tornat a sotmetre a l'Assemblea assegurant-se una alta participació i representació?

 

 

La situació de greu crisi que estem patint tota la societat, i particularment el nostre sector, amb davallades de viatgers i de contractació de serveis discrecionals i turístics, no permet millors condicions.

 

 

Mostrem la nostre total predisposició a seguir un diàleg responsable i respectuós amb el procés de diàleg previ que va portar a la signatura del preacord, tot manifestant que en el seu conjunt es va arribar al sostre de les possibilitats. L'acord assolit en el Departament de Treball en mediació prèvia a la vaga, firmat també per les organitzacions sindicals, és el límit del conveni. Qui no entengui això s'estavellarà irremissiblement contra un mur sòlid, construït amb autèntiques raons ètiques, legals, democràtiques i de conjuntura econòmica. L'acord amb els sindicats, es del tot necessari, però ha de ser totalment coherent amb el preacord anterior i no pot sobrepassar el sostre que en aquest es va establir, ni retallar la durada establerta, que justifica el important guany de poder adquisitiu que es va pactar.

 

 

Estenem la mà als nostres interlocutors sindicals com a representants dels treballadors per a restablir la normalitat de les relacions que hem tingut durant dècades i amb la qual hem aconseguit portar als treballadors d'aquest sector a gaudir d'unes importants millores en les seves condicions laborals.

 

 

 

Barcelona, 17 de novembre de 2009

 

FECAV-AUDICA

 

 

Archivos adjuntos

 
Audica.com Acerca de   Preguntas frecuentes   Aviso legal   Contacto   Feed RSS
Versiones Feeds RSS  
Publicidad Cómo funciona   Anunciarse   Preferencias  
 
Copyright / Copyleft      Made by:Vacune: Comunicación Visual